Naar inhoud
Gemeente Mol

Bewegwijzering, tijdelijke of permanente

Wat?

Voor bewegwijzering van een manifestatie van culturele, godsdienstige, sportieve of recreatieve aard heb je een vergunning van de gemeente nodig. Ook permanente bewegwijzering vereist een vergunning.

Voor wie?

Iedereen die een bewegwijzering wil plaatsen van tijdelijke of permanente aard in onze gemeente.

Alle doelgroepen die in aanmerking komen voor het plaatsen van permanente bewegwijzering zijn bij wet vastgelegd in een Koninklijk Besluit. Deze bewegwijzering is gebonden aan strikte regelgeving.  Best vraag je vooraf informatie bij de verkeersdienst als je permanente bewegwijzering wilt plaatsen.

Voorwaarden?

De tijdelijke bewegwijzering moet steeds van tijdelijke aard zijn. Wat betreft de permanente bewegwijzering onderzoekt de verkeersdienst de wettelijkheid vooraleer een vergunning af te leveren.

Hoe aanvragen?

Schriftelijk

gericht aan college van burgemeester en schepenen

 

Bijvoegen

 

stratenplan met aanduiding waar de bewegwijzering zal staan

 

Termijn

Tijdelijke bewegwijzering

aanvraag indienen 6 weken voor de manifestatie via de Evenementenkluis.

 

Permanente bewegwijzering

hou er rekening mee dat deze aanvraag een langere tijd in beslag zal nemen

Kostprijs?

De kostprijs van de bewegwijzering (borden) is ten laste van de aanvrager. De permanente bewegwijzering wordt kosteloos geplaatst door de wegbeheerder. De aanvrager van de tijdelijke bewegwijzering staat zelf in voor de plaatsing.

Afhandeling?

Wie?

Doet wat?

aanvrager

Schriftelijke aanvraag indienen

Verkeersdienst

Als het over gewestwegen gaat, vraagt de gemeente advies aan het Gewest (AWV)

 

Anders gaat de aanvraag ter goedkeuring naar het college van burgemeester en schepenen

 

Tijdelijke bewegwijzering: de vergunning wordt bezorgd aan de aanvrager, waarna de aanvrager de borden mag plaatsen.  De gemeente is niet verantwoordelijk voor schade aan de borden of aan derden door de opstelling(swijze) van de borden.

 

Permanente bewegwijzering:  onze dienst neemt contact op met de aanvrager en bezorgt de vergunning. De borden worden door de wegbeheerder geplaatst.