Babbelkousje na school

Wil je vrijwilligen?

Wat?

Bij ‘Babbelkousje na school’ maken anderstalige kinderen samen huiswerk en doen ze in groep spelletjes. Zo oefenen ze op een leuke manier Nederlands en schoolse vaardigheden. Tijdens de begeleiding zijn er vrijwilligers en een leerkracht aanwezig.

Jaarlijks begeleiden we een 30-tal kinderen van verschillende Molse scholen. De huiswerkklas vindt plaats op donderdag, van oktober tot juni, van 16 tot 17.30 uur.

Voor wie?

Voor kinderen uit het 2de tot 6de leerjaar die naar school gaan in onze gemeente en die extra oefenkansen Nederlands en/of hulp bij huiswerk kunnen gebruiken.

Prijs?

Gratis

Hoe?

De zorgcoördinatoren van de scholen geven aan welke leerlingen extra hulp bij huiswerk en/of bij het oefenen van Nederlands kunnen gebruiken.

Jaarlijks worden meer kinderen aangemeld dan er plaats is in de huiswerkklas. Deze leerlingen komen op een wachtlijst. We maken de keuze van deelnemende leerlingen op basis van prioriteit aangegeven door de school, mate van leer- of taalachterstand, (financiële en sociale) kwetsbaarheid van het gezin en thuistaal van de ouders.

Waar?

De Zwaan, Markt 28.

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Website