Deze informatie is niet meer actueel!

De Molen van Ezaart op volle kracht

Opendeurdag
De 'Vrienden van de Molen Ezaart' zetten de deur van de molen open voor het grote publiek. Deze molen is de laatste nog bestaande van de zeven windmolens die onze gemeente ooit rijk was. Hij werd in 1856 gebouwd door molenbouwer Karel Heylen uit Geel. In 1913 werd hij gecementeerd en gekalkt. In de jaren vijftig liep de molen bij een storm veel schade op en werd hij verkocht. De nieuwe eigenaars werden het SCK en het gemeentebestuur. In 1960 werd hij beschermd als monument, maar omdat hij leeg stond, begon hij te verkrotten. Voormalig burgemeester Sus Luyten en een aantal dorpsgenoten startten de vzw Vrienden van de Ezaartse Molen. Dankzij hun inspanningen kon de molen in 1984 gerestaureerd worden. Sindsdien is de molen maalvaardig.