Naar inhoud
Gemeente Mol

Bosbar door AnFom - afgelast uit voorzorg voor het Coronavirus

Cursus & workshop, Eten & drinken
AnFom is een Molse organisatie, opgericht door zeven vrienden en actief in Haïti. Als drijvende en inspirerende kracht startte het verhaal voor Karin Vangenechten in 2005. Wat aanvankelijk een persoonlijk verhaal was, kreeg al snel een vervolg. Tal van sympathisanten raakten in de ban van de positief, realistische verhalen, de aanpak en de duurzame impact. Vaak te voet en met de mototaxi doorkruiste Karin Haïti. Later vergezelde Bart haar op deze avonturen.

"AnFom" ("goeie", "alles in orde") hoor je het vaakst in Haïti. "Bonjou! Anfom". Wanneer je door de straten in Haïti loopt en wanneer iemand je begroet, antwoordt die meestal met “Anfom”.
Sinds de onafhankelijkheid in 1804 heerst in Haïti een politieke en economische strijd met kolonisatie en uitbuiting. Bovendien bleef het land ook niet gespaard van natuurrampen. 12 januari was het alweer tien jaar geleden dat een allesverwoestende aardbeving Haïti teisterde. Ook het voorbije jaar stond het land alweer letterlijk stil. De Haïtianen verzetten zich, vaak gewelddadig, tegen hun president en zijn regering. De jaarlijks reis van Karin en Bart kon in het voorjaar van 2019 niet doorgaan doordat wegen volledig afgezet en geblokkeerd werden door protesten. 17 december zijn ze dan toch vertrokken. Een maand lang verbleven Karin en Bart in Haïti. Opnieuw verbleven ze bij lokale mensen, wandelden ze door de straten. Rijke ontmoetingen met zeer veerkrachtige mensen. Projecten werden opgevolgd , nieuwe plannen kregen vorm.

Ben je ook benieuwd naar hun verhalen en de projecten die AnFom ondersteunt? Dan nodigen we je graag uit op onze bosbar. Er is doorlopend een hapje en een drankje en voor de kleinsten voorzien we Haïtiaans knutselen. Kan je er niet bij zijn? Bezoek dan zeker onze Facebookpagina of mail naar haiti.anfom@gmail.com