Een sterk merk maken van je vrijwilligerswerking

Lezing & congres

De manier waarop we vrijwilligers zien en betrekken maakt meer dan ooit het verschil. Aankomende vrijwilligers willen mee denken én doen. Ze willen betrokken worden, meebouwen en invulling geven aan de acties. Wat ze niet willen is een werking erven of voorgeprogrammeerd worden in een bepaalde rol.

In deze lezing leren we je hoe je connectie maakt met mensen. Hoe je hen laat mee redeneren en hoe je hen laat genieten van de realiteit. We denken na over groepen die aansluiten op hun omgeving én op de noden van aankomende vrijwilligers. Niet zozeer de vaste kern uitbreiden, wel de community versterken van mensen die hun steentje willen bijdragen, hoe klein of hoe groot ook. We creëren een werking die mensen goesting doet krijgen om terug te komen.

Alle Molse verenigingen en vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom. Inschrijven doe je via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1422

De lezing is een initiatief van Vrijwilligerscentrale Mol in samenwerking met de dienst jeugd en sport, cultuur en dienst seniorenplus.