Naar inhoud
Gemeente Mol

Infosessie: Stoppen met roken

Lezing & congres

In februari kan je als roker uit Mol, Balen, Dessel of Retie samen met ons je eerste stappen zetten richting een rookvrij leven! Volg op 13, 14, 15 of 16 februari een vrijblijvende infosessie en beslis nadien of je instapt. Zoals elk jaar kost het volledige traject 48 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro.

Je komt tijdens de infosessie te weten wat voor jou de mogelijkheden zijn. Je kan het programma helemaal op je noden en behoeften afstellen, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt.

Infosessies

Je bent zowel in Mol, Balen, Dessel en Retie welkom op een vrijblijvende infosessie:

Maandag 13 februari om 19.30 uur in vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen
Dinsdag 14 februari om 19.30 uur in zaal De Vest, Passtraat 14 in Retie
Woensdag 15 februari om 19.30 uur in raadzaal in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol
Donderdag 16 februari om 19.30 uur in Cafetaria sporthal Sportpark Brasel, Sportpark 2 in Dessel.
Kostprijs
Voor een volledig rookstopprogramma in groep van acht sessies betaal je 48 euro, mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Voor individuele begeleiding neem je best contact op met de rookstopcoach.

Op eigen tempo
Meedoen met de sessies wil niet zeggen dat je tijdens de eerste sessie al moet stoppen met roken. Het is de bedoeling om eerst je gewoontes te veranderen en stil te staan bij welke roker jij bent. Na de derde sessie ben je klaar om te stoppen.

Elkaar steunen
Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je wel wat steun gebruiken. Je staat er niet alleen voor en leert van elkaar.

Hulpmiddelen
Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette, … volgens de tabakoloog zijn er veel manieren waarop je kan stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.

Wanneer?
Aan de hand van het aantal inschrijvingen bekijken we op welke dagen de sessies doorgaan.

Gezonde Gemeente
In het kader van Gezonde Gemeente blijven we als gemeente inzetten op een rookvrij leven voor al onze inwoners. We starten weer met een grote voorraad frisse moed!

Inschrijven voor het programma doe je voor maandag 13 februari via het online formulier.: https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1426

Voor de infosessie moet je niet inschrijven.