Naar inhoud
Gemeente Mol

'Waarom ontstond godsdienst?' door professor Willie van Peer

Davidsfonds Mol

Lezing & congres

Over de hele wereld geloven bijna alle mensen in één of andere god. Is dat niet merkwaardig? Bijna, want er zijn ook volkeren zonder godsdienst.

Uit de vergelijking van die twee groepen kunnen we misschien verklaren waarom godsdiensten of religies zijn ontstaan? Recent biologisch onderzoek geeft ons hierop een duidelijk antwoord. We weten zelfs waar, wanneer en waarom de eerste godsdiensten zijn ontstaan!

Vooral die laatste vraag is van groot belang voor vrouwen. In vrijwel alle godsdiensten of religies van de hele wereld nemen vrouwen een ondergeschikte plaats in! Merkwaardig toch? Niet als je weet waarom die godsdiensten/religies zijn ontstaan.

In een interactieve lezing neemt professor van Peer ons mee op een fascinerende reis naar een ver verleden, toen er nog geen goden of godsdiensten waren. En wat er toen gebeurd is, wordt duidelijk tijdens de lezing.

Willie van Peer is emeritus, theoloog en taalkundige van opleiding en was achtereenvolgens verbonden aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en hoogleraar bij de afdeling Literatuur en Interculturele Hermeneutiek van de Ludwig-Maximilians-Universiteit in München.

Inschrijven van 1 tot 10 december via mol@davidsfonds.net of 014 72 56 75