Naar inhoud
Gemeente Mol

Moesmeesters 2.0: tuinieren met kinderen doorheen de seizoenen

Cursus & workshop

Ben jij graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde? Vind je het fascinerend hoe de kringloop van de natuur werkt en hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven? Dan schuilt in jou misschien een echte tuinman of -vrouw! Kom bij ons het plezier van tuinieren ontdekken in één of enkele sessies. Wil jij liever oogsten wat je gezaaid hebt en jouw plantjes het hele jaar lang blijven opvolgen en verzorgen? Schrijf je dan in voor alle zes sessies en word een echte moesmeester!

Misschien ben jij wel een meester, juf of jeugdwerker met groene vingers en wil jij graag je liefde voor de moestuin doorgeven aan de kinderen/jongeren waar jij mee werkt?
Ook jij kan deze cursus volgen!

Per activiteit zijn er twee delen: enerzijds meedoen bij de tuintaken volgens het seizoen (zaaien, planten, oogsten,…) en anderzijds het maken van eigen creaties die erbij passen. De activiteiten gaan door op zaterdag- of woensdagvoormiddag van 9.30 tot 12.30 uur (tenzij anders vermeld) in Samentuin Warmoes tegenover Stokt 134.

Kinderen en jongeren vanaf het tweede leerjaar tot en met 15 jaar zijn welkom om mee te doen, net als leraars of jeugdwerkers. Per sessie betaal je 8 euro, voor de hele reeks betaal je 30 euro. Je betaalt op de eerste dag dat je aanwezig bent. Je kan ook met vrijetijdscheques betalen. Mensen met verhoogde tegemoetkoming kunnen deze cheques aan vijftig procent korting kopen.

Reserveer je plaats via onze website http://www.TransitieMolenBalen.be. Klik door naar het inschrijvingsformulier via 'inschrijvingsformulier Moesmeesters 2.0'. Bij vragen kan je bellen naar 0473 78 00 95.


Data en inhoud:
* Lente: woensdag 7 april
* Vroege zomer: zaterdag 29 mei
* Midzomer: zaterdag 3 juli
* Nazomer: woensdag 25 augustus
* Herfst: zaterdag 9 oktober
* Winter: zaterdag 20 november