Naar inhoud
Gemeente Mol

Djembélessen

Cursus & workshop

Op trommels slaan is expressie in pure vorm en doet een beroep op het oergevoel. Het zet mensen in beweging. Het op elkaar afstemmen, een gelijkgerichte energie draagt bij tot een harmonieus gevoel. Het samen trommelen wekt daardoor veel energie op in een groep, wat een grote voldoening geeft en de dagelijkse beslommeringen doet vergeten. Probeer het zelf. Het louterende effect zal je verbazen!

Volgens de Afrikaanse filosofie is muziek maken niet alleen een plezierige en energieke activiteit, maar heeft het ook een aantal andere grote pluspunten. Uit onderzoek is gebleken dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van kinderen op sociaal gebied en dat het bijdraagt tot de ontwikkeling van het IQ. Het maken van muziek doet een beroep op de concentratie en draagt bij tot het verminderen van concentratieproblemen.

Ook voor volwassenen is het zeer heilzaam en ontspannend om samen muziek te maken. Het is een goede manier om met stress om te gaan en te ontspannen, het helpt om vermoeidheid tegen te gaan, om verdriet te verwerken, om slaapproblemen op te lossen en … om jong te blijven!

De lessen vinden elke zaterdag plaats van 10 tot 12.15 uur op volgende data:
- 28 januari
- 4 februari
- 11 februari
- 18 februari
- 25 februari
- 4 maart
- 11 maart
- 18 maart
- 25 maart
- 1 april

Inschrijven doe je door het juiste bedrag te storten op het rekeningnummer BE91 0011 2575 0876. Vergeet niet Djembé en je naam te vermelden bij mededeling.