Naar inhoud
Gemeente Mol

Gespreksgroep rouw

HuisvandeMens

Cursus & workshop

Wanneer iemand overleden is, brengt dat voor de achterblijvers veel verandering teweeg. Omgaan met het gemis, met de gevoelens van onmacht, verdriet, boosheid,... is niet altijd vanzelfsprekend. Hoe ga je om met rouwgevoelens? Hoe vind je troost en verbinding in deze nieuwe realiteit?

Tijdens deze 6 gespreksmomenten van 19 tot 21 uur ontmoet je mensen die net zoals jij proberen om te gaan met het verlies van een dierbare. Onder begeleiding van twee consulenten ga je via verschillende werkwijzes aan de slag in een vaste groep van maximum 10 deelnemers.

Consulenten Kim Peeters (huisvandeMens Turnhout) en Jelke Van Bouwel (huisvandeMens Herentals en Mol) werken al jaren met mensen die zich in een rouwsituatie bevinden. Zij volgden verschillende opleidingen rond rouw en verlies, begeleiden vrijzinnige afscheidsceremonies en ondersteunen volwassenen met individuele bijstandsgesprekken.

Je aanmelden voor de rouwgroep doe je via mol@deMens.nu of via 014 85 92 90. Deelname is mogelijk na een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de consulenten.

Downloads