Naar inhoud
Gemeente Mol

Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet

Koninklijke Maatschappij De Rozenband vzw

Toeristisch evenement, Stoet

135 jaar Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet: sinds 1885 een buitengewone belevenis!

Op zaterdag 14 september zal voor de 135e keer de oudste en grootste lichtstoet ter wereld door de centrumstraten trekken. Ongeveer 23 praalwagens zullen je onderdompelen in een opwindende sfeer van romantiek, fantasie, adembenemende (licht)technologie en levendige kleuren. Het gezamenlijke elektrische vermogen aan lichteffecten in dit onvergetelijke spektakel bedraagt meer dan 1 miljoen watt! Dat is het equivalent van 300 000 traditionele gloeilampjes. Geloof ons: je zal genieten van deze unieke en spectaculaire audiovisuele ervaring. De Mol Centrum Rozenberg Lichtstoet is opgenomen in de Vlaamse Inventaris voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Vanaf 19.45 uur start het straatanimatieprogramma. De start van de 135e lichtstoet wordt om 20.45 uur aangekondigd door een schitterend vuurwerk.

Ontdek ook op zondag 15 september onze 13e “Open Rozenberg”. Precies één dag na de lichtstoet is Rozenberg van 13 tot 23 uur verkeersvrij met gezellige terrasjes, kermisattracties, circusartiesten, kinderboerderij, demo’s allerhande, dans en muziek, treintjes, stormbaan, springkastelen en doorlopend live optredens.

Op www.rozenberglichtstoet.be vind je meer informatie over dit evenemen en de voorverkoopadressen. Je kan er eveneens de voortgang van de opbouw van de praalwagens volgen. Neem ook zeker een kijkje op onze facebookpagina: www.facebook.com/RozenbergLichtstoet.