Naar inhoud
Gemeente Mol
Deze informatie is niet meer actueel!

Van kloosterapotheek tot modern kruidenlabo

Molse Gidsenkring

Begeleide uitstap, Wandelen

In het verleden hadden kloosters een medicinale kruidentuin, want zieken verzorgen was één van de werken van barmhartigheid. Ze waren zelfvoorzienend en hadden boomgaarden, vee, velden en een groentetuin. In Postel was het niet anders. De moestuin lag er eind vorige eeuw helaas braak bij, tot wijlen Broeder Guy de traditie nieuw leven inblies. Hij legde een medicinale kruidentuin aan en volgde een herboristenopleiding. Hij stampte een modern kruidenlabo uit de grond waar hij volgens de regels van de kruidenverwerking Postula-producten maakt: gezondheidsbevorderende likeuren, siropen, crèmes en kruidenpoeders,…

Bezoek zijn unieke kruidentuin met een herborist. Hij vertelt je wat de wetenschap ontdekt heeft over de traditioneel gebruikte kruiden en hoe je ze zelf in je huisapotheek en je keuken kan gebruiken. Duik in de kruidengeschiedenis en leer alles over pestplanten, heilige boontjes en trappistenvlees. Verneem waarom er geen bonenkruid mocht staan in de abdijtuintjes, maar er wel hop in bier mocht worden gebruikt.

Deze wandeling is één kilometer lang en rolstoeltoegankelijk. Aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen. Inschrijven is noodzakelijk via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1283. De prijs is inclusief kortfilm en kruidendrankje.