Wat?
Een exploitatievergunning is een toestemming van het gemeentebestuur om op het aangeduide adres een horecazaak uit te baten.
Je vraagt een exploitatievergunning aan:
- als je een nieuwe horecazaak opstart
- als de eigenaar van een bestaande horecazaak wijzigt
Baat je een horecazaak uit en serveer je sterke dranken of gebruik je sterke dranken in gerechten, dan dien je vooraf een aanvraag in voor een drankvergunning. Ook als je gegiste dranken zoals bier en wijn schenkt, vraag je een drankvergunning aan.
Voorwaarden?
We leveren alleen een exploitatievergunning af als voldaan is aan onderstaande voorwaarden:
- Verplichte verzekering ‘brand en ontploffing en ‘burgerrechtelijke aansprakelijkheid afsluiten
- Aan de brandveiligheidsvoorschriften voldoen. Er gebeurt een controle door de brandweer.
- Positieve beoordeling krijgen op vlak van handhaving van de openbare orde, veiligheid en rust. Dit gebeurt door de politie.
- Voldoen aan de vestigingsformaliteiten als ondernemer: inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen, beroepskaart, nodige kennis van het bedrijfsbeheer, nodige beroepskennis en/of enige andere vergunningen of attesten die wettelijk zijn voorgeschreven.
Als in de horecazaak gegiste en/of sterke dranken worden geschonken, moet de uitbater ook voldoen aan volgende bepalingen:
Prijs?
Voor het onderzoek van de brandveiligheid doet de brandweer een controle. De tarieven vind je in hun retributiereglement .
Hoe?
Hoe verder?
- De exploitatievergunning wordt voor onbepaalde duur afgeleverd. Hiervan kan in bepaalde omstandigheden worden afgeweken.
- De burgemeester kan beslissen om in de exploitatievergunning bijzondere voorwaarden op te nemen.
Reglementen
Digitaal loket
- Adres
- Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
- Tel.
- E-mailadres
Vandaag
Gesloten
Morgen
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur