Binnenkort barbecueën in het Moldersbok? Of heb je nog andere ideeën?

maandag 7 augustus 2017

Het gemeentebestuur staat open voor creatieve, gezellige initiatieven in het Moldersbok. Zie jij een openbare barbecue, optredens van lokale groepen of iets anders wel zitten? Laat het ons weten via www.gemeentemol.be > e-loket > Ideeën Moldersbok. Alle ideeën zijn welkom. We zijn benieuwd welke toffe initiatieven er uit de bus komen!

Na de afbraak van de vroegere gemeenteserres vormden onze arbeiders dit perceel langs de Molderdijk om tot de thematuin ‘Moldersbok’. Kinderen en volwassenen kunnen er gezellig ontspannen.

‘Molders’ en ‘bok’
Zowel de naam als de inrichting van de tuin zijn weldoordacht en bevatten heel wat symboliek. Het woord ‘Molders’ gebruikte men vroeger voor de Mollenaars. Gronden naast rivieren noemden ze moeren of bokken. Dit verklaart de naam ‘Moldersbok’.

Cirkel als rode draad
In het Moldersbok vinden we veel cirkelvormige elementen terug, zoals de ronde deurtjes en de ronde wensput. De cirkel staat symbool voor het leven, zoals de vogels altijd een rond nest maken en de seizoenen elke keer terugkeren.

Vol mogelijkheden
Het Moldersbok is veel meer dan een aangenaam park in het centrum. Jong en oud ontmoeten er elkaar. De elektriciteitsaansluiting maakt optredens en andere kleine evenementen mogelijk. Momenteel bekijkt het gemeentebestuur de mogelijkheid om een openbare barbecue te plaatsen, zodat ook mensen zonder tuin met hun vrienden kunnen barbecueën.

Wat vind jij van een openbare barbecue? Heb je andere leuke ideeën voor het Moldersbok? Laat het weten via http://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=464. We zijn benieuwd!

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be